Лечение със смола – най-добрите съвети и рецепти от народната медицина

Въпрос: Чух, че в народната медицина се използва широко лечение със смола

смола
Лечение със смола – най-добрите съвети и рецепти от народната медицина

Моля, кажете как точно става това и при какви заболявания се прилага лечение със смола?

Смолата може да се добави от иглолистни дървета – може да се намери в гората по стволовете на бор, смърч, кедър и ела. За терапевтични цели най-добре е да се използва прозрачна смола, която известно време се държи на водна баня, така че да стане мека.

Лечение със смоля се използва при болести като ревматизъм, ишиас, подагра, невралгии, болести на горните дихателни пътища, на белия дроб и бронхите, неврастения, бъбречни заболявания, нарушения в храносмилането и много други заболявания.

През миналия век лечение със смола се е използвало широко в медицината като стягащо и антисептично средство. В момента практическо значение има само боровата смола, която се извлича за такива ценни материали за медицината, като терпентин и колофон.

Рецепта за лечение на горните дихателни пътища

Вземете литър стъклен буркан. Сложе в него 100 грама смола и го напълнете с 500 мл вряща вода. Сложете буркана на светло и нека да остане така 9 дни. Взима се по една супена лъжица 30 минути след хранене.

Рецепта за лечение на гастрит

В зависимост от тежестта на заболяването, методът е един много прост: дъвчете смола колкото можете по-често. Болката минава бързо, кризите се разреждат и стомахът започва да работи по-добре.

Рецепта за лечение на циреи

Топла смола се капва върху цирея, слага се найлон, прави се превръзка и така се преспива.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.