Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ribolove/public_html/zdrave24/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Лечение на синузит с народни средства

Лечение на синузит с народни средства

Най-лесният и вероятно най-ефективния метод за лечение на синузит е чрез вдишване на топли изпарения

синузит
Най-лесният и вероятно най-ефективния метод за лечение на синузит е чрез вдишване на топли изпарения

Най-лесният компрес, който може да се приложи – черна ряпа, наложена в областта на болката. Ряпата предварително се измива и нарязва. Може да я сложите и настъргана.

Можете да дишате по-лесно с помощта на специални упражнения, масаж и упражнения за дишане. Тези упражнения трябва да ви бъдат представени от вашия лекуващ лекар.

Назалната конгестия може да бъде отстранена чрез използване на смес от алое, каланхое и лук в равни пропорции. За да направите това, вие трябва да имате пълна пипета от лечебната смес, която да сложите първо в едната ноздра, после другата, и след това да сложите гореща кърпа върху лицето.

Също така ще даде добър ефект и вдишване на прополис, мед и борово масло. Или, ако нищо от това не е под ръка, може просто да си поемете дъх над пара от горещи варени картофи. За лечение на синузит медът, боровото масло и прополиса се нагряват и се вдишват изпаренията.

С мед може да се прилагат компреси и да ползвате разреден мед във вода в неограничени количества. Децата особено обичат да дъвчат пчелна пита с мед. Това е не само полезно, но и приятно и заздравява лицевите мускули.

И накрая, както при всяка друга болест, за лечение на синузит трябва да спазвате някаква лека диета. Хубаво е да се пият много сокове, особено естествените и свежи. Краставици, цвекло, сок от моркови, самостоятелно или смесени в коктейли са идеални за деца или възрастни.

И разбира се, не трябва да се ангажираме прекалено в самоанализа и самодиагностика. Синузитът може да създаде много неприятни усложнения, като възпаление на мембраните на мозъка, така че при най-малкото съмнение направете консултация със специалист.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.