Лечебните свойства на молитвата не са легенда!

Неврофизиолозите знаят, че лечебните свойства на молитвата не са легенда, а реалност


Молитвата активизира в организма процеси, насочени към харомния на вътрешното състояние на човека. Болестта, на свой ред, предизвиква страх, а той способства за ускоряване на разпада на белтъчините и понижаване на имунитета. Според изследователите в момента, когато човек се обръща към Бога, определени зони на съзнанието се изключват. То се отделя от социалното ниво и преминава в духовното.

Понятията, свързани със собственото „Аз“, отиват на заден план. В минутите на общуване с Бога всичко това не е толкова важно. Откъсвайки се от себе си, човекът престава да се страхува, и имунитетът започва активна борба с болестта. И в това няма никакво чудо.

Учените от Санкт Петербург стигат до извода, че лечебният ефект на молитва се дължи именно на откъсването от земните грижи, от признаването на Тяхната незначителност в сравнение с нещо вечно и неизменно. Затова молитвеното бодърстване, когато мозъкът се намира в „новородено“ състояние, е необходимо на човека, така както и останалите състояния на съзнанието. Ако не попадаме в това четвърто състояние, ако не изпитваме въздействието му, балансът в организма ни се нарушава и се появяват болестите. И обратно, ако това състояние редовно се практикува, организмът е готов да противостои и на най-сериозните болести.

Молитвата не може да сбъдне най-съкровените ви желания, но тя със сигурност може да ви даде нещо много по-ценно от това. Молитвата може да подобри вашето здраве. Може да ви даде мир, разбирателство и хармония. Молитвата е в състояние да промени живота ви по начин, който вие самите искате.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.