Лечебните бижута – кой камък какво лекува?

Лекува ли се настинка с рубин? Да, защо не, стига да знаете кой камък какво лекува

лечебни бижута
Лечебните бижута – кой камък какво лекува?

Много е писано за ползата от полускупоценните камъни, както за здравето, така и за красотата. Тук ще се опитаме да обобщим и по-скоро да нахвърлим малко полезна информация, а в бъдеще ще ви запознаем по-подробно с онова, което всеки един драгоценен камък лекува. Защото – древните не са носили бижутата с камъните от природата за красота. Носили са ги, защото са били наясно кой камък какво лекува.

Един пример – в Тибет познават болните по наниза с перли, който повечето хора там носят, особено децата. Ако перлите са мътни, ако са загубили блясък, ако са пожълтел, то със сигурност онзи, който ги носи не е наред със здравето. Затова не е чудно, че за основател на енергийното лечение с камъни се счита древна Индия. Индийците вярвали, че чистите скъпоценни камъни акумулират енергията на планетите и звездите и след правилния избор на камък-лечител лицето получава истински заряд от сили. В почти всеки магазин за бижута има списък със специални лечебни и профилактични свойства на скъпоценните камъни. Желателно е изборът на „камък“ да се проведе след консултация с астролог, който ще проучи хороскопа на пациента и само така ще може да има до себе си камъкът, който е най-близко до неговата вибрация.

За да активира лечебната енергия на камъните и металите те се носят като бижута. Знаете ли, че бижутата със скъпоценни или полускъпоценни камъни могат да лекуват дори и когато не ги носите? Поставете вашия сребърен пръстен с тюркоаз за една нощ във вода и я изпийте на следващата сутрин. Вярвало се е, че скъпоценните камъни са способни да активират енергийните центрове на човека – чакрите, като по този начин увеличават неговата интелигентност, чувствителност и памет. Почти всички представители на света на минералите в различна степен имат биоактивни свойства. Тибетските лекари смятат, че лекарства от стрити на прах перли лекуват заболявания на кръвта, жлъчката, язви, рани и болести, дошли чрез изпращане на зли духове. Съвременната наука има своите резерви за лечението с полускъпоценни камъни, но това съвсем не означава, че учените не са съгласни с повечето ползи от използването на онова, което природата е създала.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.