Лечебни свойства и приложение на красивата перла

Прекрасната перла е единствения полускъпоценен камък, създаден от живо същество

perla
Лечебни свойства и приложение на красивата перла

Нейната популярност започва с класическия период в историята на Гърция и Рим, и оттогава насам тя е любима на бижутерите и жените. Както и на мъжете, които искат да направят впечатление с красив и полезен дар.

Перли се използват от векове в цяла Азия, островите на Южните морета и от индианците. Според гърците изящната перла поддържа щастливия живот в брака. Клеопатра, а по-късно повечето от монарсите на Европа, задължително са носели перли.

Интересен факт е, че до 16-ти век е било забранено на обикновените хора да носят перли, тъй като млечнобялото бижу е било запазена марка само на кралските особи.

Напълно естествените перли са рядкост, и поради това са много скъпи. Повечето перли, продавани днес, се отглеждат най-вече в Япония.

Перлата, извлечена от морските дълбини, има наистина мистични свойства. Този изключително женски камък служи като индикатор за здравето на неговия собственик. Когато перлата започва да потъмнява, онзи, който го носи, трябва да обърне внимание на здравето си.

Перлите символизират невинност, чистота на душата и честност, така че колиета и гривни, изработени от чисто бели перли, могат да бъдат красив подарък за младите момичета. Бижута от сладководни перли, с удължена форма, са по-подходящи за възрастните жени.

Красивата перла е била препоръчвана от маговете като защита срещу пожар, от неприятности и беди, тъга и меланхолия. Укрепва сърцето, успокоява болката, стимулира доброто здраве на съня, облекчава състоянието при анемия. Не може да се носи заедно с малахит и берил.

Изделия от перли помагат за здравето на бъбреците, черния дроб, храносмилателната система и при хипертония. Перлите се използват за лечение на катаракта и други очни заболявания. Древните китайци използват нежната перла за подобряване на зрителна острота, както и за лечение на заболявания на ушите.

В Тибет перлата помага при загуба на паметта, нарушения на нервната система и нервна слабост. Тя е и добро кръвоспиращо. Поради това се използва под формата на прахове и инфузии при кървене от венците, повръщане на кръв и кръвни хемороиди

Прах от перла и цели перли е можело да бъдат закупени във всяка аптека през средновековието до XVIII век. Това се дължи на изцелителната сила, която може да се използва при всички видове заболявания. Нейния минерален състав наистина е в състояние да осигури стимулиращ и укрепващ ефект върху човешкото тяло. През Средновековието на децата, страдащи от анемия, са давали да пият мляко с натрошени перли. Сега има кремове за лице с прах от перла, които се препоръчват за козметични цели, като хранителна добавка за лечение на кожни заболявания и за ускоряване зарастването на рани, изгаряния и т.н.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.