https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Лечебната сила на котките /втора част/

0

Обяснихме кои са заболяванията, с които могат да се „справят“ нашите мъркащи любимци. Нека да видим сега как точно лекуват животните? Котките намаляват болката ни, лежейки на болното място с помощта на електрически импулси, излъчвани с ниска честота. Освен с лежане на болно място, човек може да почувства облекчение като просто гали животното или то се търка в част от тялото му. Когато това става, се получава търкане на косъмчетата на котката едно в друго, и в резултат на това се създава магнитно поле. Учените отдавна са открили, че токът въздейства върху различни видове възпаления, като убива микроби, и освен това koteспомага за по-бързото затваряне на раната и нейното заздравяване. Галенето на котка е терапия, която е най-успешна при наличието на възпалени стави и гинекологични заболявания. Освен с магнитно поле, котките лекуват и с ултразвук. Звуците с честота от 27 до 44 херца – в този диапазон мъркат котките – благоприятно въздействат върху нервната система.

Тези звуци, които ние не чуваме, подобряват нашето мозъчно кръвообращение, оттам нормализира високото кръвно и стабилизира разстроения сърдечен ритъм. Спомага и за укрепване на костната система, което е много важно за жените навлезли в периода на менопауза. Котките помагат много и на хората, които страдат от едно или друго психично заболяване или разстройство, сърдечни заболявания, а също и от мозъчни увреждания, които може да се предизвикани от механични травми или пък кръвоизливи. 

Двата пола животни влияят различно на нашия организъм, както се оказва. Женските писани са чудесен терапевтик на нервната ни система, както и здравето на вътрешните органи, докато мъжагите са идеалните „доктори“ стане ли дума за кости и стави и болести по тях. Не е ясно все още обаче играе ли някаква роля в тази насока космената покривка на животните – дали ще е дългокосместа порода или късокосместа. Някои учени поддържат тезата, че различните породи се „специализират“ върху различни болести. Дългокосместите котки имат големи възможности в областта на невропатологията и могат да ви излекуват от депресия, безсъние и раздразнителност.

Котките със среднодълъг косъм пък са полезни при хора с проблеми в сърдечната област, а късокосместите, както и напълно лишените от косми може да помогнат при болести на стомаха, и бъбреците. 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.