https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

От какво сърбят лактите?

0

Лактите могат да сърбят ето поради тези причини

laktite
Може би често се опирате на тях, без дори да забелязвате. Може би рядко ги обличате в ръкав и ги оставяте на суровата агресия на външната среда, а на тях съвсем не им понася. Реагират и сърбят.

Преди да се замислите, сте впили нокти в кожата и сте си докарали прилични рани. Може би лактите ви наистина са изморени и е време да промените позицията на ръцете си, когато ги опирате в бюрото, да ги третирате с подходящ крем или да се консултирате със специалист. Сърбежът на лактите може да се дължи и на нещо по-сериозно.

ПСОРИАЗИС

Това хронично състояние може бързо да измени структурата на кожата в областта на коленете, гърба, главата, включително и на лактите. Последните е най-вероятно да бъдат засегнати от плаков псориазис, който представлява зачервена, уплътнена и релефна кожа. Сърбежът е доста неприятен и изнервящ, но почесва-нето е крайно непрепоръчително.

АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ

Той също може да се настани около лактите. Да предизвика изсъхване на кожата, лющене и дискомфорт и всичко това с цената на силен сърбеж. Не се изкушавайте да драскате кожата с нокти, за да не влошите положението.

Консултирайте се с дерматолог, който може да назначи подходящо лечение за състоянието ви.

Не подценявайте и вероятността сърбежът да се дължи на гъбична инфекция или обрив, който е засегнал зоната около лакътя.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.