https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какво е лайфхакинг?

0

Лайфхакинг е техника за овладяване на сложните ситуации в живота и за справяне в не особено лесни и приятни моменти, а също така и в ежедневието

Лайфхакинг е термин, който става известен през 2004 година във Великобритания.

Какво е лайфхакинг?

Стремежът да се улесни животът с помощта на прости способи доведе до възникването на мащабното движение. То се появи под названието лайфхакинг, с което мнозина вече са се сблъсквали. Терминът лайфхакинг се появява през 2004 година във Великобритания. Той буквално означава „хакване“ на живота (от англ. „life hacking“). Същността на термина се състои в това, да се намери просто решение на всекидневни въпроси с помощта на различни хитрости и трикове.

Раждането на лаифхакинга

Лайфхакингът – това са множество блогове, отделни сайтове и други интернет ресурси. В тези сайтове потребителите споделят своите лайфхакове: съвети и житейски хитрости. Цялата информация е напълно безплатна. Лайфхаковете се разполагат основно във вид на кратки съвети, картинки или видео.

Лайфхакерите са обикновени хора, потребители на интернет, които са открили за себе си поредната хитрост и са решили да я споделят с останалите. Те обикновено не измислят нови изобретения, а нови решения как изгодно да се използва наличният инвентар, за да се опрости животът по даден въпрос.

Можете да откриете не само съвети за разрешаването на възникналите трудности с помощта на подръчни средства, но и да получите много нова информация за компютърни програми и приложения на телефона, които бързо и лесно да ви помогнат във всекидневието – от програми за лични финанси до поделянето на сметката между приятели в кафенето според поръчката.

„Животът е несъвършен. Поправете това!“ е девизът на лайфхакерите и в него е скрит целият не толкова таен смисъл на термина лайфхакинг, пише вестник „Феномен“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.