Квас от цвекло – лесен и ефективен начин да прочистите тялото

Повечето от нас са пили сок от цвекло, хапвали са салата от цвекло или дори пюре от цвекло, но сега ви предлагаме да опитате квас от цвекло

 

cveklo

Това е един класически начин за приготвяне на цвекло, които се използва в почти цяла Европа. Квас от цвекло
очиства организма от токсини. Освобождава ви от камъни в бъбреците, червата от гниещи ферментации, които могат да запушат кръвоносните съдове и да попречат на добрата работа на черния дроб.

И защо трябва да купувате скъпи лекарства, с които да се лекувате от разни болести, при положение, че има толкова лесен, евтин и ефикасен начин да се предпазите. Просто идете до най-близкия паза и си купете цвекло.

Как се приготвя квас от цвекло?

Вземете цвекло, изберете такова с по-тъмен цвят на кожата, почистете го, обелете го и го нарежете. Желателно е да се нарязва на малки парченца. След това нарязаното цвекло се изсипва в половин литров буркан и се изсипва охладена преварена вода до гърлото на буркана. Слага се на хладно място в къщата и се оставя да ферментира. Важно е да знаете, че може да ползвате какъвто и да е буркан, който имате под ръка, но количеството цвекло трябва да е до половината на буркана.

Ще разберете че вашият квас от цвекло е готов, когато започне да се образува пяна. Ще се досетите у по вкуса. Заквасеното цвекло е кисело-сладко на вкус. Когато стане готов вашия квас от цвекло, не ви остава нищо друго, освен да прецедите напитката и да я оставите в хладилника. Можете винаги да отпивате от ферментиралото цвекло, но е желателно това да става сутрин на гладно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.