Куркумата е идеалното обезболяващо!

Turmeric powder

Според едно проучване куркумата разрежда кръвта и намалява налягането на сърцето, което е много полезно за високо кръвно налягане

Куркумата
Куркумата е идеалното обезболяващо!

Куркумата също така намалява излишната кръвната захар, има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система. тази безценна подправка помага при болестта на Алцхаймер.

Куркумата е намерила своето приложение при заболявания на жлъчните органи. Полезна е за стомашно-чревния тракт, разстройства на апетита, възстановяване на менструалния цикъл, регулиране на количеството на холестерола.

Куркумата съдържа следните съставки: нишесте, етерично масло, куркумин и много други полезни вещества. Това растение се използва като подправка, оцветител и в медицината. Тя има много лечебни свойства: нормализира обмяната на веществата, чисти от бактерии и подобрява кръвообращението.

Куркумата не е само подправка, но и отличен антибиотик, който подобрява храносмилането и възстановява чревната микрофлора. Това растение ефективно помага при хронични заболявания на стомашно-чревния тракт. Лечебните свойства на куркумата са много полезни в тропическите страни, където има много чревни инфекции.

Светът на естествените лекарства за обезболяване е учудващо необятен, а някои дори си седят кротко в кухненския шкаф под формата на подправки. Например куркумата, която помага при болки в стомаха и при депресия.

Ключовата и съставка е куркуминът, който има силно противовъзпалително действие. Неотдавна научно изследване показа, че той действа като ибупро-фена. Според друго проучване куркуминът намалява с 50% симптомите на синдрома на раздразнено черво, намалява възпалението и неправилните мускулни съкращения на дебелото черво.

Добавяйте половин чаена лъжичка куркума всеки ден в менюто си. За да подобрите усвояването й, може да я комбинирате с мазни храни, подправени с черен пипер.

Ако имате диабет, първо се консултирайте с лекар. Куркумата, съчетана с лекарства за диабетици, може да предизвика понижение на кръвната захар.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.