Кучетата пазят децата от екзема и астма

Кучетата са не само най-добрия приятел, но и доказан негов лечител. Възползвайте се от ползите за здравето, които вашия четирикрак другар ви дава

кучетата
Кучетата пазят децата от екзема и астма

Ако искате да предпазите децата от екзема и астма, вземете им куче, препоръчват британски експерти, цитирани от в. „Дейли експрес“.

Според тях едночасово занимание с куче е достатъчно, за да намалее съществено рискът за подрастващите от развитие на екзема.

Наличието на куче в дома осигурява защита и срещу астма. Защитният ефект се дължи на бактерии и други микроорганизми, пренасяни от питомците.

„Макар да е често срещана в детска възраст, много хора не знаят, че екземата прогресира до хранителни и назални алергии и астма. Целта ни бе да установим дали наличието на куче има забавящ ефект“, казва Гагандийп Чийма от експертния екип.

За целите на проучването той наблюдавал как всекидневно едночасово взаимодействие с куче влияе върху бъдещото потомство на бременни
жени. Изследователите са установили, че рискът от развитие на екзема е по-нисък за бебетата след раждането до втората им годишнина. Защитният ефект се запазва до 10-годишна възраст.

При друго проучване експертите са изследвали как общуването с куче влияе върху деца с астма. Установили, че микробите, пренасяни от животното, осигуряват защитен ефект срещу проявата на симптомите на болестта.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.