https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Круши в менюто – срещу наднормени килограми

0

Круши в менюто, редовно похапване поне на една круша дневно – това е реална защита срещу трупането на наднормени килограми. Твърдението е на учени от университета в Луизиана, САЩ, които са провели целево изследване по въпроса.

круши
Круши срещу килограмите – възможно ли е?

Оказва се, че любителите на круши допускат наднормено тегло или затлъстяване с 35% по-рядко в сравнение с онези, които не си падат по този плод. Дори само един плод от вкусните круши е достатъчен за тази защита, ако се похапва всеки ден, пишат от medikforum.ru.

Всички сме чували интернационалната пословица за ябълката, която държи доктора далеч от дома ни – т.е. една ябълка на ден осигурява стабилно здраве. Сега американските учени трансформират тази пословица в полза на вкусните круши, само че за здравето се говори чрез проблемите на затлъстяването. Редовната консумация на круши смъква телесния индекс, като в същото време този плод осигурява по-високо качество на всяка диета. Коментираните круши са полезни дори само с това, че внасят в организма много фибри, съчетано с добро съдържание на витамин С. Средна по размери круша може да ни достави 24% от дневната норма на витамин С и то при приема на не повече от 100 калории.

Великолепните круши не съдържат мазнини, холестерин или сол, затова пък могат да ни дадат около 190 мг калий. Могат да се изреждат още плюсове на менюто с круши възоснова на американското изследване, което обхваща период на наблюдения от 2001 до 2010 година. Заключенията обобщават важни неща за връзката между консумацията на круши, качеството на диетите, хранителността на менюто и факторите на риска от сърдечно-съдови заболявания при възрастните хора.

Връзката между прекрасните круши и ниския индекс на телесната маса е категорично доказана. При това е интересно да се отбележи, че в сравнителен план по този фактор няма особена разлика в зависимост от физическата активност или нейната липса, но има разлики между консуматорите на круши и онези, които не си падат по тях. Излиза, че по този въпрос е по-добре човек да заложи на меню с круши, отколкото на тренировките?!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.