https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Краткосрочата употреба на стероиди може да доведе до негативни последици

0

Краткосрочата употреба на стероиди е в състояние да увреди здравето. Ето защо лекарствата със стероиди трябва да се приемат с внимание

Краткосрочата употреба на стероиди не е определена като време.

краткосрочата употреба на стероиди
Краткосрочата употреба на стероиди

Но, лекарите са на мнение, че често и един месец прием на стероиди може да окаже негативно влияние.

Стероидни лекарства често се предписват за лечение на възпалителни заболявания. Но, очевидно, тези лекарства са опасни. Учени от САЩ са анализирали данните от 1.5 милиона американци. Проучването установи, че един на всеки пет доброволци е приемал перорални кортикостероиди. Краткосрочната употреба на стероиди се свързва с редица странични ефекти, пише „VladTime“.

Изследователите открили следните факти. При заболяване от животозастрашаващия сепсис 0.05% от доброволците са били хоспитализирани и лекувани със стероиди. При 0,02% от тези пациенти не са използвани стероиди. Също така, участниците, които вземали стероиди, често са образували съсиреци, в сравнение с тези, които не са приемали стероиди (0,14% спрямо 0,09%). Освен това, хората, които са пили стероиди, са с по-висок от риск от фрактури (0.51% спрямо 0.39%).

Според друго проучване, проведено от Университета в Куинсланд, стероидите са свързани с епидемията от затлъстяване, която е обхванала целия свят. Факт е, че те забавят процеса на изгаряне на калории в кафявата мастна тъкан. Този вид мазнини е отговорен за производството на топлинна и рециклиране запаси от нормални (бели) мазнини.

И още. Ново проучване на Университетът в Кларксън показва колко опасни са анаболните стероиди. Тези лекарства обикновено се използват от спортисти, които искат да станат по-големи и по-силни. Въпреки това, стероидите имат по-малко известни, но много опасни странични психични ефекти, предупреждава Zee News.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.