https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Могат ли козметичните несесери да ви разболеят?

0

Козметичните несесери могат да причинят някои доста опасни болести, за които дори и не предполагате

козметичните несесери
Могат ли козметичните несесери да ви разболеят?

Козметичните несесери съдържат в себе си продукти, които причиняват болести. И това са точно онези неща, които са предназначени да разкрасяват жените.

Ново проучване сред 5000 жени, проведено от лондонския“ Метрополитън юнивърсити“, сочи, че 1/5 от анкетираните използват гримовете си повече от пет години. тази неприятна подробност създава опасност от инфекции. 25% от участничките в изследването споделят, че употребяват спиралата за мигли близо година. Тук трябва да напомним, че препоръките на експертите са да се сменя през три-шест месеца. Някои от жените признават лошия си опит със стари гримове, навличайки си конюнктивит. Други имат проблеми с ретината, подуване на лицето. Много от анкетираните разкриват навика си да държат в козметичните несесери изключително необичайни неща – котешка храна, отвертки, четки за ресане на домашни любимци.

След тестването на пет продукта, сред които руж, фон дьо тен и гланц за устни, изследователите откриват наличието на ентерококи – опасни бактерии, едни от виновниците за менингит. Други вредни вещества в старите гримове предизвикват редица инфекции и дори гастроентерит.

Тестовете потвърждават наличието и на стафилококус епидермидис – устойчиви на антибиотици бактерии, причиняващи акне и други кожни заболявания, както и такива, които водят до инфекции на пикочните и дихателните пътища.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.