Коя ядка премахва мазнините в областта на корема?

Има една невероятно вкусна и полезна ядка, която с лекота премахва мазнините в областта на корема

 

бадем
Коя ядка премахва мазнините в областта на корема?

Мазнините в областта на корема са не само неестетични, но и нездравословни. Изследователи от Университета на Пенсилвания са открили: включването на бадеми в ежедневната диета помага при борбата с мастната тъкан. Натрупването на мазнините в областта на корема е рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания. Само 50 грама сурови бадеми всеки ден значително намалява риска, съобщава Zee News. В изследването, което е продължило няколко месеца, са взели участие 52 души на средна възраст с наднормено тегло. Участниците са здрави, но са имали високи нива на общия и „лошия“ холестерол (липопротеин с ниска плътност).

Доброволците са били разделени в две групи. Всички участници бяха на една и съща диета за понижаване на холестерола. Единствената разлика е, че доброволците от първата група като закуска са хапвали 50 грама сурови бадеми, а членовете на втората група – банан или кифла. Броят на консумираните калории по време на закуска и на двете групи е бил един и същ.

В резултат на това, при участниците, които хапвали сурови бадеми, в сравнение с тези, които са закусвали с кифли, се наблюдавало намаляване на количеството на мазнините в областта на корема и намаляване нивата на общия, на „лошия“ холестерол и други мазнини в кръвта. Заключение – започвайте деня си с шепа сурови бадеми и забравете за болестите, които могат да бъдат причинени от лошия холестерол и от натрупване на мазнините в областта на корема.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.