https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Коя е суперхраната на бъдещето, която ще ни прави здрави?

0

Може би не сте чували за спирулина, но това е една невероятно полезна храна, която освен като профилактично подсилващо имунитета средство, също така може да се използва и като лекарство.

Спирулина има синьо-зелен цвят и за нея сте използват епитети като майчиното мляко на Земята или пък храната на бъдещето. Тя може да ви заплени само с името си, защото то е много мелодично и приятно за произношение. Все пак не оставайте с погрешно впечатление, че само името и е уникално има и много полезни действия, за които ще ви разкажем.
На този етап можем да твърдим, че тази храна е много актуална и се причислява към суперхраните на бъдещето. Спирулината е храна, която се познава и използва от векове, но чак на този етап от развитието си става толкова популярна. Самото наименование на храната идва от спираловидната и форма, а размерите и са миниатюрни. И сега вече да ви разкрием, че това е водорасло, което е украсено с очарователни и нежни цветове. Качествата, на които е притежателка тази храна са уникални и много полезни за човешкия организъм, а те са:

1. Притежателка е на желязо и бета-каротин, които е с цели 10 пъти повече отколкото се съдържа в морковите
2. Факт, е че тази храна е много добре балансирана
3. В нея има калции, които са 7 пъти повече отколкото съдържа млякото
4. Съдържа 6 пъти повече натурален протеин отколкото има в яйцата
5. Произвежда протеин, които е с 20 пъти повече отколкото соята на акър земя
6. Съдържа изключително много антиоксиданти
7. Съдържа много от видовете на витамин B, както и още много други
След като разгледаме внимателно всички тези качества можем спокойно сами да отбележим, че тази храна е уникална със съдържанието си на хранителни вещества.

spirulina1Нещо друго, което е характерно за спирулината, е че тя не претенциозно растение и може да се отглежда навсякъде по света, без да има значение, че сте я засели в най-неплодородните земи. Все пак, както всяко едно растение и тя си има предпочитания и вирее най-добре на слънчеви и горещи региони.

Поговорихме за хранителните вещества, които съдържа храната, но това не е всичко. Тя се използва и като лекарство с доста добри показатели. Можете да я срещнете в медицината, като средство за лекуване на:

1. Сърдечно-съдови заболявания
2. Чернодробни заболявания
3. Анемия
4. Онкологични заболявания
5. При депресия и стресови ситуации
6. Гинекологични заболявания
7. СПИН
8. При отравяния с тежки метали
9. Кожни болести

Ако искате да свалите излишните килограми също се препоръчва да се храните със спирулина и със сигурност ще има положителен ефект. Синьо зелената микроскопична храна съдържа в себе си веществото фенилаланин, което спомага за сваляне на излишното тегло. В повечето случай диетолозите препоръчват тази храна, защото фенилаланина потиска апетита и по този начин може да се определи специален хранителен режим. Доста често се препоръчва за консумация и при хора, които са диабетици, защото по този начин се регулира теглото.
Вече повече от 40 години се правят изследвания на спирулината, защото те притежава много чудновати дадености, които вече се използват както хранителна добавка, така и в медицината. Космонавтите, спортистите и работещите в противоатомни убежища предпочитат да се хранят с майчиното мляко на Земята. Спирулината също се използва и за регенериране на въздуха в подводниците и космическите кораби.

Ако използвате спирулина за лекарство можете да я откриете под формата на капсули, прах и таблетки. Тя може да се приема от всеки един човек, който иска да се излекува от дадено заболяване или просто като хранителна добавка. До този момент няма открити противопоказни действия за организма на човека, така че не се притеснявайте, че след консумиране ще ви навреди.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.