https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Косата може да ни покаже състоянието на сърцето

0

Един-единствен кичур коса е достатъчен, за да се разбере дали даден човек страда от сърдечносъдово заболяване. Специалисти твърдят, че нашата коса съдържа изключително ценна информация, която съдържа точните нива на хормона на стреса, известен като кортизол. Последният е определящ фактор за развитието на много и най-различни заболявания. Кръвните тестове могат да определят нивата на този хормон към настоящият момент, но тестовете на косата дават информация за неговите нива и колебания за месеци назад.

hairОсвен това с помощта на специалния тест на косата, може да се види и кои витамини и минерали, ценни за организма в момента липсват. Нашата коса е изградена от такива минерали и белтъчини, като желязо, натрий, калий и калций. Теста ще покаже, както кои от тези ценни минерали липсват, а също така и дали няма наличие на други, вредни минерали за организма и косата ни – олово, живак, кадмий, арсен и алуминий. Излишъкът на някои от полезните минерали засяга първо косата, а след това и важни тъкани и органи от човешкото тяло.

Специалистите са установили, че възрастните хора, които имат високи нива на кортизол в косата, са много по-застрашени от развитието на сърдечносъдови заболявания.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.