https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Защо трябва да решем косата преди сън?

0

Всеки ден, преди да излезем от къщи, сресваме косата, за да изглеждаме добре

kosata
Косата трябва да бъде ресана редовно. Освен това тя трябва да се реши не само сутрин, но и вечер. Защо е необходимо това?

Защото това има добро влияние върху здравето и емоциите.Хубаво е да го правим и вечер преди лягане, полезно е за здравето. Даже някои учени предполагат, че жените живеят по-дълго от мъжете, защото по-често от тях решат косите си.

Според традиционната китайска медицина това най-обикновено действие избистря разума, заздравява мускулите и сухожилията, сгъстява косата, подобрява зрението и слуха, предпазва от главоболие. Лечителите обясняват благотворното въздействие с факта, че на главата се събират 12-те основни меридиана плюс още 8, по които се движи жизнената енергия Ци.

Съвременната медицинска наука разглежда сресването като масаж и доказва, че той подобрява кръвообращението, снабдява мозъка с кислород и стимулира клетъчния метаболизъм. Специалистите до голяма степен потвърждават мнението на китайските лечители за здравословните ползи – по-добра памет, слух и зрение, туширане на главоболието, превенция от настинки. Разресването на косата преди лягане отпуска нервите, гони стреса и създава условия за пълноценен сън.

Повечето хора само прокарват гребена или четката през тяхната коса и не отделят повече време за този процес. Ако сутрин и вечер се решите в продължение на 5-10 минути, ще забележите положителни промени във физическото и психическо състояние.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.