Корифлейкс – един вкусен, но напълно безполезен продукт

Корнифлейкс – един вкусен, но напълно безполезен продукт

Корнифлейкс е много популярен продукт, който обичат както децата, така и възрастните

Корнифлейкс – един вкусен, но напълно безполезен продукт
Корнфлейкс – един вкусен, но напълно безполезен продукт

На рафтовете на почти всички хранителни магазини, можете да намерите тази хрупкава сладост. Но има и хора, които се замислят вреден или полезен е корнфлейкса и какви хранителни вещества има в неговия състав.

Истината е, че царевичните пръчици могат така да ни вдъхновят, че да изгълтаме цял един пакет за нула време.

Но лекарите ни предупреждават, че прекомерната употреба на корнфлейкс може да има отрицателно въздействие върху човешкото здраве. На първо място – върху обмяната на веществата. На второ място, добавяйки към вашата диета твърде сериозно количество от този продукт, можете да пропуснете да дадете на организма си онова, от което наистина има нужда. Да безспорно корнфлейкс е много вкусен, но това май е единственото му предимство.

Важно е да се обърне внимание на факта, че корнфлейкс не абсорбира токсините от червата, тъй като e направен от царевично брашно. В процеса на дъвчене се разпада порестата му структура, така става лесен за храносмилане и не попада в дебелото черво. Освен това, при топлинната обработка се губят абсолютно всички полезни вещества. И все пак, в царевично брашно се съдържа малък дял растителен протеин, който е в състояние да попречи на храносмилането, като възпрепятства производството на нормалните храносмилателни ензими.

Единственото хубаво нещо на иначе вкусния корнфлейкс е, че той съдържа значителни количества въглехидрати, които са основен източник на енергия в човешкото тяло. Следователно, добре е да се яде сутрин за закуска и като десерт.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.