https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Корени от глухарче за стройност и красота + практически съвети

0

Корени от глухарче помагат при много заболявания. Може да ги ползвате както в сурово състояние, така и изсушени

Корени от глухарче се употребяват и помагат не само в борбата с болести; но и за запазване на младостта и избавяне от излишни килограми. За отслабване може да се пие чай от корените, както и да се добавят смлени в храната.

От корени от глухарче се правят отвари, добавят се в множество блюда, във вино и настойки, приготвя се ароматен чай.

Искате косите ви да са здрави? След всяко измиване ги изплаквайте с отвара от корени от глухарче. Ако имате суха кожа на главата, мъчат ви пърхот и дразнене, тези процедури са просто задължителни.

За грижи за лицето (особено при суха кожа) пригответе лосион: чаша настърган корен залейте с чаша хубава водка и оставете за 10 дни. Прецедете и разредете с вода (1:2). Обтривайте лицето сутрин и вечер.

КОГА СЕ БЕРЕ ГЛУХАРЧЕТО

Най-подходящото време е през пролетта (април и май) и през есента (септември и октомври). Помнете, че на едно и също място можете да събирате глухарче веднъж на три години. Корените се подкопават с лопатка и се изтръскват от пръстта. След това се измиват добре и всички дребни израстъци се отстраняват. Остава да ги изсушите от излишната влага и да ги използвате по предназначение.

СУШЕНЕ ЗА ЗИМАТА

И най-малката влага, останала в корена, може да погуби всичките ви старания. Правилно изсушените корени се разцепват с пукане. Има два начина за сушене: на слънце за 1-2 седмици (помещението трябва да е проветриво) или в сушилня (при температура 45 – 50 градуса). След това поставяте корените в памучни торбички за зимата. Откажете се от използването на пластмасови контейнери или буркани, тъй като попадането на влага води до загниване.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.