https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Коремните преси не стягат само корема

0

Коремните преси имат ефект, когато се повтарят многократно. Но е доста отегчително да правите по 100 пъти едно и също нещо


Ако включите и краката, ще постигнете желания ефект за много по-кратко време. Получава се комплексно натоварване и макар една част от тялото да е основната цел на усилието, другите също се стягат.

1. Легнете по гръб и отпуснете ръце на пода покрай тялото. Кръстът трябва да е плътно допрян до пода. Разтворете крака на ширината на раменете и ги повдигнете малко над пода. Колкото по-високо ги повдигате, толкова по-малко ще е натоварването в коремната преса. От това положение започнете ритмично да събирате и разтваряте опънати крака в продължение на 20-30 секунди. След това починете малко и изпълнете още веднъж.

2. От същото изходно положение повдигнете опънати крака косо встрани и ги разтворете максимално. Пръстите са в контрашпиц. След това сгънете колене и доближете ходилата едно към друго. Опитайте се да няма движение в бедрата, а само в прасците. Повторете 10-12 пъти, починете и направете още една серия.

3. Застанете на колене и се подпрете на опънати ръце. Дланите трябва да са точно под раменете. Стегнете корема и не го отпускайте по време на цялото упражнение. Изнесете дясното бедро нагоре, докато застане успоредно на пода. След това опънете крака и задръжте така за секунда. Върнете се по обратния път. Повторете 10-12 пъти първо е единия, а след това и с другия крак.

4. Легнете по гръб пред стол, подпрян на стената. Дясното ходило сложете на седалката, а левия крак опънете перпендикулярно на тялото. Ръцете са повдигнати и събрани длан до длан. От това положение повдигнете таза и долната част на гърба, докато корпусът и дясното бедро застанат в една линия. Раменете остават на пода, за да не пада цялата тежест на врата. Върнете се в изходно положение. Повторете по 15-20 пъти с всеки крак.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.