Как да премахнете най-опасните коремни мазнини?

Датски учени определиха кой метод е най-ефективен за намаляването на най-опасните мазнини – в областта на корема, наречени висцерални

За разлика от периферните мазнини тези влияят нездравословно както върху вътрешните органи, така и върху кръвоносната система. Също и върху настроението, защото силно развалят фигурата.

Как да премахнете най-опасните коремни мазнини?

Изследователи са провели мащабното проучване, за да проследят процесите, които се случват в организма на пациенти със затлъстяване, и да създадат ефективни методи на борба с него.

Те предлагат да се отървете от висцералните мазнини, като комбинирате правилно хранене и физическа активност.

За да стегнете корема, са необходими тренировки. „Каране на колело или леки физически натоварвания 3 пъти седмично по 45 минути позволяват за 3 месеца да подобрите здравословното си състояние и да намалите масата на висцералните мазнини“, посочват специалистите.

Едновременно с това препоръчват да промените менюто си. Новият ви режим трябва да включва голямо количество храни с целулозни влакна – трици, булгур, бобови растения, гъби, ядки, зеленчуци, плодове.

Налага се да намалите до минимум наситените мазнини и да се откажете от всякакви видове колбаси, шунка, мазно и пържено месо.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.