Коремът – най-добрите упражнения за стягане и прибиране на издутия корем

Коремът не само най-трудно се поддава на стягане, а и най-бързо привиква към еднотипни упражнения

коремът
Коремът – най-добрите упражнения за стягане и прибиране на издутия корем

Затова се налага да променяте програмата си всеки месец. Другото условие е да включвате движения, които натоварват всички групи коремни мускули.

1. Обратната преса е сред най-ефективните начини за стягане на корема. Но е и най-трудната. Така че, ако сте начинаещи, сигурно ще успеете да изпълните само 2-3. Не се отчайвайте, при поне 3 тренировки седмично скоро ще свикнете и ще достигнете до препоръчителните 20. Легнете по гръб, кръстът трябва да е на пода. Опънете ръце покрай тялото и повдигнете крака нагоре със сгънати колене. Само с усилие в коремните мускули бавно повдигнете таза и долната част на гърба. Задръжте за секунда в горната точка и бавно отпуснете малко към пода. В никакъв случай не засилвайте краката, за да използвате инерция-Няма да има никакъв ефект от усилията ви.

2. Упражненията от пилатес достигат и до най-дълбоките мускули. Ако те са в тонус, няма да страдате от подут корем. Седнете на пода и се подпрете на лакти зад гърба си. Сгънете крака и ги повдигнете, така че прасците да застанат успоредно на пода. Стегнете корема. От това положение бавно опъвайте крака и отново ги сгъвайте. Бутайте с петите, ходилата са в контрашпиц. Направете 3 серии от по 15-20 повторения, като почивате по 15 сек. между тях.

3. Упражнението планк е с доказан ефект за стягане на корема, но то натоварва и целия корпус, което пести време. Легнете по кореми се изправете на лакти и простите на краката. Цялото тяло от главата до петите трябва да е в една линия. Не повдигайте таза и не допускайте чупка в кръста. Стегнете корема и задръжте така, докато преброите бавно до 20. Не забравяйте да дишате дълбоко и равномерно. Починете 10-15 сек. и повторете.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.