Коремът и дупето – как да ги стегнем?

Коремът и дупето си съперничат за званието най-проблемна зона от женското тяло

koremat-i-dupeto
Коремът и дупето – как да ги стегнем?

Без значение кой е пръв и кой втори, за коремът и дупето трябва да се погрижим. Този път стягаме седалищните мускули и задната част на бедрата. Трябва да се натоварват и двете групи, защото те са свързани.

Според специалистите в случая трябва да се тренира последователно с единия и с другия крак, а не едновременно с двата. Така се постига по-бърз ефект и по-качествено стягане на мускулатурата.

1. Застанете в изправен стоеж и разтворете ръце встрани. Пренесете тежестта на тялото върху левия крак, сгънете десния и подпрете ходилото му на фитнес топка. Стегнете корема, сгънете лявото коляно, наведете се напред и опънете десния крак, като изтъркалвате топката назад. Върнете се бавно в изходно положение. Направете по 12-20 повторения с всеки крак.

2. Застанете пред стабилен стол. Приклекнете, наведете се напред и поставете ръце на седалката. Изнесете левия крак назад, без да разгъвате коляното му. След това опънете коляното на опорния крак и изнесете бедрото на другия назад, докато застане успоредно на земята. Повторете по 8-15 пъти с всеки крак.

3. Повдигнете степ платформа на най-високото ниво. Може да използвате у дома стабилна табуретка. Наведете се напред, сложете дясното коляно на платформата и се подпрете на опънати ръце пред уреда. Дланите са разтворени на ширината на раменете. Дръжте гърба стегнат през цялото време.

Изнесете бавно и плавно десния крак назад и нагоре с пръсти в контра
шпиц. Дръжте корпуса неподвижен. Бавно се върнете в изходно положение и повторете по 12-20 пъти с всеки крак.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.