https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Упражнения за корем топят и висцералните мазнини

0

Няколко сезона модата беше благосклонна към дамите, скриваше коремите под свободни и разкроени дрехи

Но сега талията е подчертана, блузите са тесни, тишъртите се скъсяват. Ще трябва да се потрудите здраво, преди да хвърлите палтата и якетата.

Добрата новина е, че с правилно подбрани упражнения ще стане. Те трябва да натоварват и четирите групи коремни мускули, а не просто да правите преси. Лошата новина е, че тези мускули са най-трудни за обработка и изискват най-много време, за да влязат във форма.

Този комплекс включва едни от най-трудните упражнения за корем. Ако не можете да издържате в началото, правете по-малко повторения Но усилията си струват, защото с тях по-бързо ще постигнете целта си.

Седнете на пода със събрани крака. Сгънете ги в коленете и ги повдигнете на педя от пода. За да пазите равновесие, отпуснете гърба назад, а ръцете протегнете напред. От това положение легнете назад, без да докосвате пода с рамене и глава. Краката опънете напред. Върнете се по обратния път, но не стъпвайте. Повтаряйте така ритмично поне 30 секунди. Починете с притиснати към гърдите колене и повторете.

Легнете на пода и опънете крака перпендикулярно с пръсти в контра шпиц. Повдигнете главата и раменете, протегнете ръце към ходилата. Не дърпайте с глава, брадичката не трябва да се доближава до гърдите. Задръжте така 1-2 секунди и се отпуснете надолу, като опъвате крака косо напред, а ръцете изнасяте назад. Раменете и главата остават във въздуха. Повтаряйте така 10-15 пъти. Починете 20 секунди и направете още една серия.

Отново седнете, сгънете крака и ги подпрете на пети

Вземете гири в ръце и ги съберете с опънати ръце пред гърди. Отпуснете гърба назад, колкото можете. Задръжте така и започнете ритмично да отваряте ръце встрани и да ги връщате отпред. Постарайте се да направите минимум 10 повторения. Починете и изпълнете още 1 серия.

Легнете на лявата си страна с опънато тяло. Изправете се на лакът, докато бедрата и корпусът застанат в една линия. Сложете дясната ръка на тила, лакътят й сочи нагоре. Стегнете цялото тяло, започнете ритмично да сгъвате десния крак в коляното и да се сгъвате от талията, докато докоснете коляното му с лакът. Движението на крака е отгоре, а не отпред. Направете по 15-20 повторения с всеки крак

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.