https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Упражнения при отпуснат корем

0

Няма как да имате тънка талия, ако коремът е отпуснат. Вървят ръка за ръка. Но е вярно и друго – талията е природна даденост

Едни са прищипани в кръста по рождение, други не са. Все пак можете да намалите обиколката, като работите целенасочено за средната част на корпуса.

  • Легнете по гръб, сгънете крака в коленете и повдигнете бедра перпендикулярно на пода. Вземете гири в ръце. С издишване повдигнете главата и горната част на гърба, като едновременно се усуквате от талията вдясно и изна-сете гирите покрай дясното бедро. Задръжте в крайната точка и бавно отпуснете обратно с вдишване. Повторете по 15-20 пъти във всяка посока.
  • Седнете, сгънете крака в коленете и ги повдигнете от пода. Съберете длани пред гърди. Отпуснете гърба назад, като балансирате на седалището. Задръжте така, докато преброите бавно до 5. След това се у сучете вдясно и отново бройте до 5. После повторете вляво. Стъпете на пода, отпуснете гърди на бедрата и дишайте дълбоко. Изпълнете още 5-8 серии.

Отново се отпуснете по гръб и опънете ръце встрани с длани към пода

Сгънете събрани крака и ги повдигнете до прави ъгли в коленете и тазобедрените стави. Глътнете корема и бавно отпуснете крака вдясно, без да променяте положението на корпуса. Задръжте така 5-10 секунди, след това ги отпуснете вляво по същия начин. Това е едно повторение, направете 5-8.

  • Легнете странично върху фитнес топка или бозу (гумена полусфера). Уредът е в срсдатапа тялото. Поставете ръце на тила, опънете крака. От това положение повдигайте и отпускайте горната част на тялото, като се сгъвате в талията Движението трябва да е бавно и в двете посоки. Повторете по 15-20 пъти.
  • Изправете се, разтворете крака на ширината на раменете и хванете гира с двете ръце. Приклекнете и едновременно с това се усучете вляво от талията, като отпускате гирата от външната страна на лявото коляно. Бавно се изправете, усучете се вдясно и опънете ръце нагоре. Повторете по 10-15 пъти във всяка посока.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.