https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Корекция на талията с подходящи упражнения

0

Модните тенденции изискват подчертаване на талията. А има ли под нея изпъкнало коремче, силуетът не е особено красив

талията

Тази част от тялото обаче е най-капризна и изисква най-много работа. При това постоянна, защото коремът бързо се отпуска. Допълнителна сложност добавят няколкото вида мускули, които оформят коремната стена. Всеки от тях трябва да получи своята доза натоварване.

1. Легнете по гръб и опънете крака. Ръцете поставете на тила. Сгънете десния крак в коляното, едновременно с това повдигнете раменете, усучете от талията и опитайте да докоснете дясното коляно с левия лакът. Не дърпайте с главата, не трябва да има напрежение във врата. При следващото повторение изпълнете противоравно. Редувайте така ритмично в продължение на 1 минута. Работите за косите коремни мускули.

2. От същото изходно положение сгънете двата крака в коленете така, че бедрата да са перпендикулярно на пода. Повдигнете главата и раменете с издишване, като в крайната точка леко отделете таза от пода. Върнете се обратно бавно с вдишване. Направете 3 серии по 15-20 повторения. Така натоварвате правия коремен мускул.

3. Под видимите мускули има малки, вътрешни. Те също трябва да получат натоварване. Легнете по гръб и опънете крака на няколко сантиметра от пода. Започнете да повдигате последователно ту единия, ту другия крак, като едновременно с това дърпате с ръце към ходилото му, повдигайки раменете от пода. Редувайте така ритмично около минута. Починете и направете още една серия.

4. Седнете на пода със сгънати крака. Повдигнете ги малко от пода. След това отпуснете гърба назад, а ръцете протегнете покрай бедрата напред. Задръжте в тази позиция, колкото можете. Стъпете на пода, облегнете гърди на бедрата за 5-6 секунди за почивка и повторете още 4-5 пъти. Старайте се на всяка тренировка да отпускате гърба все по-надолу. Ако в началото ви е трудно, не отделяйте ходилата от пода.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.