https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Още от древни времена, та чак до днес, конопът е известен със своите различни приложения – повече от 25 000 такива. Той се е използвал за производство на бои, хартия, банкноти, храна, OLYMPUS DIGITAL CAMERAстроителни материали,та чак до днешните по-модерни приложения, като  създаването на биодизел и моторни екомасла. Производството на тъкани и дрехи от коноп датира няколко хилядолетия пр. н. е. Освен това обаче се оказва, че конопът има и лечебни свойства.

Конопът и по-специално конопеното въже, имат специфично въздействие върху някои активни точки в човешкото тяло. Целта е да се повлияят благоприятно редица остри и хронични заболявания. Процедурата се е използвала още в древността в различни варианти. Например в иглотерапията /акупунктра/, която има хилядолетна история.

При конопеното въже предимството е, че се избягва нарушаването на целостта на кожата, а също така и се избягва грубото дразнене на кожата.  Освен това прилагането на продукта не изисква познаването на биологичноактивните точки. Въжето просто трябва да се допре до мястото, където боли, или където се намира заболелият орган. А самият допир на въжето до кожата носи едно специфично информационно, енергийно и биохимично въздействие.  Изследвания показват, че след няколко такива процедури, се променя биохимизма и енергийното поле на заболелият орган. Това, което прави конопа е, че чрез фините си власинки, той “отнема” излишното електричество и облекчава страданието.

Когато хора са използвали веднъж конопеното въже свидетелстват за по-бързо и ефективно отзвучаване на симптомите при следващо приложение. Вероятно обяснението за това се крие в запаметяващите  възможности на ПНЕИ (психо- невро- ендокринно- имунна) системата.

Изключително трябва да се избягва поставянето на конопеното въже върху открити рани, бенки и кожни образувания, заради това, че може да се стигне до усложнения на същите във връзка с механичното дразнене.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.