https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Лекува ли се компютърната зависимост?

0

Компютърната зависимост най-бързо се развива от тийнейджърите, но и възрастните не са застраховани от появата на компютърна зависимост

компютърната зависимост
Лекува ли се компютърната зависимост?

Компютърната зависимост не се лекува лесно. Не и във време, когато компютрите са навсякъде около нас. Виртуалното пространство и тв ефирът предоставят големи възможности не само за забавление. Те са източник и на добиване и усъвършенстване на знания, за развиване на умствените и познавателни способности. Който иска да чете, не е нужно да го прави на хартия – мрежата прелива от информация. Както и от глупости. Понеже не можем да се отървем от нета, като прозорливи родители по-добре да научим децата как да търсят, сравняват, проверяват информацията. Включително и да редактират съчинението, което са копнали от първия попаднал сайт, защото в този сайт сигурно и учителката е влизала.

Обратната страна на безспорната полезност са множеството неблагоприятни физически и психологически въздействия, причинени от продължителното седене пред компютъра и/ или телевизора. Според експерти на Световната здравна организация най-тежки са последствията върху зрението, като късогледството може да се развива със скорост 1 диоптър за година. Установени са и общи оплаквания като главоболие, сънливост, отпадналост, повишена раздразнителност. Прекалено дългите занимания в киберпространството могат да доведат до пристрастяване, предупреждават психолози. Компютърната зависимост е включена в списъка на заболяванията, пише вестник „Всичко за жената“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.