https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Борба с комарите и мухите през лятото – действително работещи начини

0

Има много начини за борба с комарите и мухите през лятото, но най-добре е да се спрете на изпитаните методи за дълготраен комфорт

комарите
Има различия начини за борба с досадните хапещи, но ако твърдо сте решили да не използвате инсектицидни препарати и не се доверявате на билкови продукти, най-добре е да поведете борбата с ултразвуков уред или с инсектицидна лампа. И двете са подходящи за вътрешна и външна употреба.

Комбинираните ултразвукови уреди се предлагат на достъпни цени от 40-50 лв. Работят и на батерии, и на ток от мрежата. Когато са под открито небе, осигуряват защита от комари на площ от 4-5 кв. м, в стая покриват 20 кв. м. Излъчват ултразвукови вълни, които прогонват комарите, но са безвредни за хора и животни – калибрирани са да влияят само на насекомите. Ултразвукът ги дезориентира и те напускат района. За да работи на ток, устройството се включва в контакта през адаптер, който би трябвало да купите в комплект с уреда.

В помещенията не крийте уреда зад завеси, дивани или други предмети, които
нуждаят от постоянна инсталация. За монтажа им е достатъчно да се изведе гъвкавият шланг (въздуховод) с диаметър 10 сантиметра и дължина 0,5 – 1,5 метра извън стаята през отвор, врата или прозорец. Едно от големите предимства е възможността да охлаждате само определена част от помещението, например зоната на стационарния компютър.

За най-добър ефект поставете уреда на височина от 30 до 150 см, с лице към най-широката част на помещението. Ултразвуковото устройство не се нуждае от консумативи и пълнители, не излъчва миризми.

Доста по-скъпи, но и по-ефективни са инсектицидните лампи. В зависимост от модела цените им се движат между 90 и 500 лв. Те привличат насекомите чрез ултравиолетова светлина, излъчвана от осветителните им пури. Унищожават ги по два начина.

Единият е чрез високоволтова решетка с ток, която буквално ги изгаря. Другият е чрез плоскост, върху която те се залепват, привлечени от светлината. За разлика от ултразвуковото устройство унищожават не само комари, а всякакви насекоми, включително мухи. Могат да работят денонощно и ефективността им е стопроцентова.

Важно е да знаете, че осветителните им пури се подменят веднъж годишно, тъй като имат полезен живот от 6-7 хил. работни часа. Те продължават да светят и след това, но привличането на насекоми вече не е толкова ефективно. На пазара се предлагат модели с различна форма – свободно стоящи, висящи, тип аплик, които са или с високоволтова решетка, или с леплива плоскост.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.