https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Колко вредно за здравето е електромагнитното замърсяване?

0

Електромагнитното замърсяване е навсякъде около нас – мобилни телефони, таблети, компютри, телевизори и какво ли още не

elektromagnitnoto zamarsiavane
Електромагнитното замърсяване е навсякъде около нас – мобилни телефони, таблети, компютри, телевизори и какво ли още не

Електромагнитното замърсяване и неблагоприятното му влияние върху организма е високата цена, която плащаме за многобройните удобства в живота ни: мобилни телефони, компютри, безжичен интернет. Няма как да избегнем използването на всички устройства, с чиято помощ толкова много сме свикнали. Още по-невъзможно би било да отстраним от живота си наличието на трансформаторите, електропроводите и т.н.

За съжаление все повече изследвания откриват пряка връзка между наличието на електросмог и множеството съвременни здравословни проблеми като хормонален дисбаланс, диабет, автоимунни заболявания и потиснат имунитет. Децата влизат в медицинските статистики с новооткрити заболявания като травми на палците и ръцете, свързани с продължителната употреба на смартфони, на таблети или конзоли за игри.

Електромагнитното замърсяване може да причини и поведенчески проблеми. С други думи – ставаме все по-зависими и все по-болни.

Да бъдем откровени със себе си Замисляте ли се понякога до каква степен сте пристрастени към своите модерни помощници? Когато се прибирате след работа вкъщи, пускате ли механично телевизор, компютър, таблет и с телефона в ръка се опитвате да си… „почивате“?! Давате ли на своето малко дете телефона си: за да ви остави за половин час на спокойствие, за да спре да ви прекъсва, докато разговаряте, или за да кротува известно време в ресторанта, докато вечеряте?

Ако разчитате на любимия таблет да играе ролята на детегледачка, а общуването помежду ви се изразява в присъствие на семейството в едно помещение, докато всеки е зает с „живота“ в социалните мрежи, децата ви ще научат, че това е приемливото поведение. Как ще усвоят определени и много важни социални навици без вашата помощ и внимание? Вгледайте се в себе си и направете необходимите промени в навиците си.

Не можем да го видим или да го усетим, но електросмогът оказва негативно влияние върху всяка клетка на организма. Изпаднали в състояние на оксидативен стрес като реакция на електромагнитните вълни, клетките се „заключват“ и токсините се задържат и се натрупват в тях.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.