https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Колко от нас се доверяват на алтернативната медицина

0

Според ново проучване, голям процент от жителите на Европа – цели 67% се доверяват изцяло на алтернативната медицина. В това число и на малко познатата все още у нас антропософска медицина. Данните са били оповестени в Брюксел в кулоарите на Европейският парламент през юни тази година.

В цял свят малко над 5000 лекари практикуват тази медицина, а 30 хиляди изписват нейните лекарства. Самото лечение се развива в повече от 25 клиники, като е доказано, че нейните странични ефекти са едва 0.05 на сто странични ефекти и осигурява много по-дълги години живот на пациента, подчерта по-рано френският лекар д-р Кемпениш пред френския Сенат.

1001231006562184Нейните отличителни белези са начините, по които се дава обяснение за причините и следствията на болестта, а оттам и постигнаето на отлично здраве. Основава се на различни принципи, сред които е салутогенезата. Досега традиционната медицина е стояла само върху патогенетичния принцип, т.е търсене причините за болестите, но това което прави салутогенезата уникална, е че издирва и укрепва това, което може да бъде укрепено в човешкия организъм, като тоака се преодоляват възникналите нарушения и болести, посочи още д-р Кемпениш.

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.