https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

5 неистини за кожата, които трябва да знаете

0

Кожата е най-големия човешки орган и грижата за нея трябва да бъде много внимателна и разумна

kojata
Всеки иска да има хубава кожа и доста често повечето от нас се интересуват от съвети, които биха могли да ни осигурят красота. Има обаче и съвети, които никак не са добри за кожата. Вижте кои са едни от най-големите митове, свързани с грижата за кожата.

Порите се отварят и затварят

Всички сме чували как има някакви вълшебни помади, които отварят и затварят порите като с магическа пръчка. Това е поредната небивалица, тъй като размерът на порите е въпрос на генетика. Те нито се отварят, нито се събират. Нищо не може да направите за тях освен да се грижите ежедневно за тях, за да не се задръстват.

Цитрусите са чудесно средство за почистване

Тези плодове често се препоръчват за направата на скрабове в домашни условия, това обаче не означава, че са добри за кожата. Цитрусите са избелващ агент, макар и по-щадящ от химическата си конкуренция. Киселината в тях може да наруши баланса на рН-то. Може да причини раздразнение, дори леко или тежко химическо изгаряне, ако прибягвате до услугите на домашните помади непосредствено преди да се изложите на слънце.

Сухата кожа е знак за дехидратация

Сухата кожа и дехидратираната кожа са две тотално различни неща. Сухата е тип кожа, която не произвежда достатъчно мазнини и е обусловена отново от генетиката. Аехидратира-ната кожа обаче е състояние, което може да засегне хора с всякакъв тип кожа и е свързана с консумацията на вода, с климатичните условия, с раздразнение от козметични продукти.

Акнето се израства

Не си мислете, че като сте минали пубертера, повече няма да ви тормози акнето. То може да се появи и при възрастните индивиди, особено ако са подложени на стрес, хормонални промени по време на менопаузата и са следствие от приема на някои лекарства.

Трябва да се къпем всеки ден

Наясно сме, че добрата хигиена изисква ежедневен душ, но специалистите са категорични, че това не е най-добрият начин да запазим кожата си здрава. Сапунът и дългите горещи душове отнемат мазнината от кожата, с помощта на която се самопочиства, пише „За жената“. Избягвайте да ползвате скраб върху краката, ръцете, деколтето и гърба.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.