https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Кой витамин участва пряко в ликвидирането на излишните килограми?

0

Има един витамин, който е много важен за отслабването

VitaminD
За общото здраве и нормално развитие на организма трябва да се набавят повече и разнообразни витамини.

Витамините укрепват имунитета и имат сериозна профилактична роля не само срещу настинки

Те помагат за нормализиране на телесното тегло, което пък предпазва от диабет, сърдечносъдови заболявания и дори рак.

Най-новите проучвания, публикувани в специализираното списание „Америкън колидж ъф нутришън“, показват връзка между телесното тегло и дневния прием на витамини и минерали. Учените са установили, че страдащите от затлъстяване приемат между 5 и 12% по-малко от всички необходими микроелементи в сравнение с хората, които имат нормално тегло. При 20% от пациентите със затлъстяване са установени липси на магнезий и калций и на витамини A, С, D.

Липсата на витамини е особено опасно в зимния период, защото няма чак толкова много естествени източници, от които бихме могли да си ги набавяме.

За набавянето на витамин D е задължително да се правят всекидневни разходки, тъй като наличието на този важен витамин е пряко свързано с ликвидирането на излишните мастни клетки, както и нанякои хормони, които играят съществена роля в поддържането на здравословно тегло.

Освен това, витамин D е от значение за освобождаването на лептин -хормона, контролиращ приема и разхода на енергия в организма и отговарящ за апетита, метаболизма и съхраняването на мазнини.
Учените твърдят, че недостатъчното количество от витамините А и D оказва пряко въздействие върху телесното тегло и може да причини пълнеене.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.