https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Кои са причините за среднощните визити в тоалетната?

0

Защо някои хора ходят и през нощта до тоалетната?

toaletnata
ТВЪРДЕ МНОГО ТЕЧНОСТИ КЪСНО ВЕЧЕР

И малките деца знаят, че поглъщането на обилни количества вода или сокове преди сън няма да остане незабелязано от организма и той ще иска да се освободи от тях, колкото и тялото да се съпротивлява и да настоява да остане под завивките. Може би дори не се замисляте или не си давате сметка, че приемате течности и с храната. Ограничете вечерния прием на краставици, салата айсберг, спанак, целина, домати.

ВЪЗРАСТТА

Да, отново годините си казват думата. Колкото и да ви е неприятно, възрастта променя тялото и навиците ви. Разходките до тоалетната посреднощ също влизат в сметките. С времето, особено при жените след менопауза, тялото започва да намалява темпото с производството на естроген, а това се отразява и на пикочните пътища. Резултатът е повече разходки до тоалетната.

ПРОБЛЕМ СЪС СЪРЦЕТО

Не е изключено. Когато то не работи по часовник, вероятността в тялото да се задържат течности е по-голяма. В легнало положение те се отделят по-лесно и респективно ви събуждат, за да се отправите към тоалетната в най-сладката част от съня. Консултирайте се със специалист, особено ако забележите, че глезените ви изглеждат no-подути от обикновено.

ИНФЕКЦИЯ НА УРИНАРНИЯ ТРАКТ

Почти е сигурно, че ще я разпознаете по болката, която придружава честите ставания през нощта за ходене до тоалетна. Но може този симптом да не е изразен, а пак отделителната ви система да не е в добра форма и да има нужда от лечение.

Терапията на някои заболявания е съпроводена с прием на определени лекарства, които действат диуретично и ви карат да се отправяте към WC-то по-често, от обикновено, пише „За жената“. През деня това не ви смущава много, но през нощта проблемът причинява силен дискомфорт. Консултирайте се със специалист дали може да смени лекарството с друго или поне да изместите последния му прием за денонощието по-далече от времето за сън.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.