Кой е виновен за ниската продължителност на живота?

Ниска или висока продължителност на живота – това зависи от отделния човек. Зависи от неговото отношение към здравето и желанието му да го подобри

продължителност на живота

Продължителност на живота – това е едно доста разтегливо понятие. Но, като цяло, от векове наред човечеството прави всичко възможно да поживее още една-две петилетки повече. Кое съкращава човешкия живот и кой е виновен за ниската продължителност на живота?

Според генетиката у човека е заложена продължителност на живота поне 150, дори 200 години. Сега обаче тя е 74 г. При мъжете 70, а при жените 77 г. В Русия например е едва 65 г. Причините за съкратения живот според московската лекарка д-р Ирина Малютина са стрес, високо темпо на живот, лоша среда, лошо хранене.

В резултат на комбинираното им действие у човека се трупат токсини. Той постоянно е изложен на вредни вещества, като замърсяването с тях е външно и вътрешно. Външните навлизат в организма с въздуха, водата, храната и през кожата при пряк контакт. Лекарствата и добавките към храни и напитки като оцветители и др. също имат вредни ефекти.

Клетките и органите в тялото отделят отпадни продукти, които трябва да се изведат от него. Ако обаче процесът на очистване е нарушен, те се трупат и с отделят свободни радикали. Така започват болестите, казва д-р Малютина.

При оптимални условия организмът поддържа в равновесие допускането и отдлянето на токсини. Това cи състояние на хармония се нарича хомеостаза. Тя се нарушава при преяждане, когато храната не може да с усвои. Ако ли пък в тялото попаднат силно токсични вещества, се появяват симптоми на отпадналост и умора.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.