Кои домашни лекарства наистина действат?

Ефикасността на следните домашни лекарства е потвърдена с научни изследвания

супа
Кои домашни лекарства наистина действат?

 

Пилешка супа

Отдавна я превъзнасят като целебна при настинки. За нея се твърди, че е не просто супа, а лекарство за всякакви болести. Ново научно изследване в потвърждение на свойствата й показа, че пилешката супа намалява активността на белите кръвни клетки, които причиняват респираторните симптоми на простудата.

Пчелен мед

Пчелният мед доказано по-добре се справя с детската кашлица от активните съставки на всички лекарства за нея в аптеките. Според проучване на Пенсилванския университет лъжичка мед по-ефикасно намалява силата и честотата на нощната кашлица от декстрометорфана, който се съдържа в сиропите против кашлица.

Лак за нокти

Ако след ухапване от насекоми мястото се намаже с лак за нокти, се образува предпазен слой на възпалението и сърбежът по кожата изчезва.

Мляко

При простуда пълномасленото прясно мляко пречи на устните да се изприщят. Мехурчетата по тях се образуват от вируса херпес симплекс и са нелечими, но веществото монокаприн в млякото потиска активността на вируса.

Зехтин

Затопленият зехтин успокоява болно ухо. При възпаление от гъбична инфекция налягането на въздуха от двете страни на тъпанчето не може да се изравни. Зехтинът в ушния канал възстановява гъвкавостта на тъпанчето, ухото се „отпушва“ и спира да боли.

Талк

С добавка само на лъжичка талк към шампоана косата вече не изглежда мазна.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.