Кои болести се лекуват със сок от сурови картофи?

Сок от сурови картофи е в списъка на рецептите на много хора като ценно лекарство и незаменимо средство за лечение на немалко болести

сок картофи
Кои болести се лекуват със сок от сурови картофи?

Използван доста широко преди, сок от сурови картофи днес също се прилага за лечение. Запомнете – полезен е само сокът от млади картофи. В старите картофи се натрупва соланин – токсично вещество, което предизвиква отравяне.

В интенет може да намерите много полезни съвети за това как да се използва сок от сурови картофи. Картофеният сок се препоръчва за лечение на всички болести, от артрит до гинекологични заболявания.

Но има някои особености, които не трябва да се пренебрегват. Преди каквото и да е лечение – консултирайте се с лекар.

За какво са използвали сок от сурови картофи нашите баби? Най-вече за лечение на гастрит, язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника. Това е отлично средство – веднага облекчава болката и постепенно нормализира храносмилането. Не е много приятен на вкус, но се свиква, когато знаем, че го правим за нашето здраве. Сок от сурови картофи се използва и за преодоляване на стрес , като към сока от картофи се добавя две части сок от целина.

Каква е същността на това лечение? Картофите съдържат много нишесте, което намалява киселинността.

При повишена киселинност и лошо функциониране на храносмилателния тракт, стомашният сок отива в хранопровода. От това се получават киселините. Сок от сурови картофи е много ефективен срещу киселини.

Освен това, сокът има слабо изразени слабителни свойства. Съдържа определено количество фибри и активни съставки, които нежно стимулират храносмилането, което също е от съществено значение.

Как се приготвя сок от сурови картофи?

Най-важното е да се използва само прясноизцеден сок. Съхраняването в хладилник е невъзможно.

За да се направи сок от сурови картофи са ви необходими не повече от 3 средно големи картофи. Бледожълтеникави, ненаранени картофи, без зеленикави оттенъци са най-подходящи за тази цел.

Нарежете картофите и ги пуснете в сокоизтисквачка. Изпийте получения сок на гладно. Лечението продължава два месеца. Направете почивка от 10 дни и пийте сок от сурови картофи още един месец.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.