https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Когато ни нападнат гадинки у дома

0

Лятото вече е тук и вече ни тормози със своите често срещани гадинки – мравки, буболечки, бълхи и подобни. Макар да са безобидни, нито едно от тези създания не е особено приятно да ти се разщъка в кухнята, по масата и най-вече около храната, която за момент си оставил на плота. Какво да правим, ако това лято имаме нашествие на мравки? Всъщност от тях няма отърване, докато не дойде есента. Но може да им пресечете „магистралата“ и опитите да строят мравуняци на перваза на прозорците със следните трикове:

Мразят краставици

Може да ви се стори невероятно, но това е факт – мравките ненавиждат краставиците и по-точно техните кори, които съдържат вещества, дразнещи ги. Колкото по-горчива е краставицата, толкова по-добра работа ще свърши. Разпръснете кори от краставици на ключовите места, от които сте ги виждали да излизат.

pictures2009-007Сода за хляб

Да, точно така, обикновена сода. Тя е отровна за мравките, ето защо наръсете по пътечките откъдето минават, ако искате да се отървете от нашествието. Може да в смесите с пудра захар в стари капачки от буркани и да наредите по местата, където мравките стигат. Това е много ефикасен метод и срещу хлебарки.

Лимон

Лимонената киселина, а и оцетът също вършат чудесна работа. Където сте забелязали, че има мравки, просто измийте с гъба, напоена с оцет. А ако намерите място, откоето мравките влизат в дома или мравуняк, може да изцедите лимон отгоре и сложете няколко парченца нарязан плод.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.