https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Кога здравословната храна е вредна?

0

Дори и най-здравословната храна може да бъде вредна, ако е приготвена по неподходящ начин

hrana
Дори да не сте маниаци на тема здравословен начин на живот, обърнете внимание на тази статия, защото от нея ще научите, че има случаи, при които храната не само не е полезна, но е вредна и много опасна за здравето ни.

Начините на приготвяне: забравете за пърженото!

Този съвет е повтарян многократно и въпреки това все още много хора не могат да се откажат от добре изпържената си пържола, както и от пържените картофи. Няма страшно да се консумират 1 -2 пъти в месеца, но само в случай че през останалото време полагаме сериозни усилия да се грижим за доброто състояние на организма си.

Една от най-здровословните техники за готвене си остава печенето. За него не е
необходима толкова много мазнина. В същото време по време на печене мазнините от месото се отделят. Вече съществуват модерни тигани и уреди, така че печенето отдавна не се случва само във фурната. С помощта на тигани с незалепващо покритие може да изпечете нещо без мазнина и на котлона.

Специално внимание трябва да обърнем на уок тиганите. Те също ни приготвят ястията с малко мазнина, но освен това в тях готвим бързо и не губим полезните съставки на продуктите.

Малко хора обичат да хапват нещо, приготвено с варене или на пара, но е факт, че това си остава най-добрият начин за готвене по отношение на здравето ни. Изчислено е, че температурата, при която трябва да става това, е 100 градуса.

Е, той е най-добрият начин за готвене, като изключим приготвянето на храна без готвене. Суровоядството набира скорост, но едва ли ще влезе скоро във всяко домакинство. Суровите плодове и зеленчуци съдържат повече фибри, минерали и витамини, пише „Рецепти за здраве“. Изключение правят някои продукти като морковите, спанака и сладките картофи.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.