https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Кога максимата „Слънцето е живот“ не важи

0

Правилно е, че Слънцето е живот, но както всяко нещо и с него не трябва да се прекалява. Има и такива състояния, при които даже не бива човек да се излага на слънце и летни горещини. При високо кръвно или сърдечни проблеми, това е повече от забранено. За тях е опасно и общото претопляне, заради което е по-добре след 10 часа да са под покрив, а не просто на сянка.

Това важи и за хората, които са развили хронични неврологични болести, също така с прекарани черепно-мозъчни травми, след скорошни инсулти и белодробни инциденти. На големи температури неприятно реагират и хората с ниско кръвно налягане, известни като хипотоници.

Jega-260x152За разлика от тях пък, хората страдащи от злокачествени заболявания на кожата са чувствителни не толкова към летните горещини, колкото към слънчевото греене и светлина. Макар да звучи парадоксално именно на тях промишленият смог и този над големите градове им действа благоприятно. Един вид играе ролята на неща, като защитна броня, тъй като поглъща голяма част от светлинният спектър и така предпазва хората болни от злокачествени заболявания от Слънцето, ако може да се счита това за предпазване. Влиянието на Слънцето върху човешкото здраве не зависи от това дали е морско или планинско.

Мекото лятно слънце например е чудесно за закаляване на организма, както и водни процедури, които помагат на имунната система на деца и възрастни да функционира правилно. И макар да не сте болни, направете така, че да не се претоплите или обезводните, това може да е много страшно. Не пийте прекалено горещо или твърде студено, носете шапка, светли дрехи и отворени обувки да ви станат дрескод.

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.