Кофеиновият сън зарежда с екстра енергия

Кофеиновият сън ще ви даде почивка и ще ви освежи едновременно. Кратката дрямка през деня е най-добра за възстановяване

Кофеиновият сън носи неочаквана свежест.

Кофеиновият сън
Кофеиновият сън зарежда с екстра енергия

По принцип дълбокият сън настъпва от 1 до 3 часа през нощта и съвсем естествено 12 часа по-късно на човек му се доспива. Така че ако можете да си позволите да дремнете, не се колебайте.

Като се замислите, не е чак толкова трудно да намерите тихо кътче през обедната почивка. Ако пътувате с автомобил от едно място на друго, може да отбиете в тиха уличка. Може да дремнете, щом седнете в градския транспорт.

Според учените идеалният дневен сън не бива да продължава повече от 20 минути, иначе рискувате да се събудите с главоболие. Най-добре дрямката да е 15 минути. Пуснете си алармата на телефона и щом я чуете, не се поддавайте на обзелата ви сънливост. Станете веднага и поемете към следващите задачи.

Малко парадоксално, но може да пробвате и т.нар. кофеинов сън. Ще рече да изпиете чаша кафе и веднага да дремнете 15-ина минути. Изследванията доказват, че това особено съчетание ще ви помогне да се почувствате по-бодри и енергични, отколкото с чашка кафе и кратък сън поотделно. При съчетанието спането зарежда организма с енергия, която се задейства от ободряващия кофеин в момента на събуждането.

Ако свикнете да дремвате за кратко през деня, ще може да възстановите силите си много по-лесно, отколкото ако разчитате само на нощния сън.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.