Кое ни прави нещастни?

Дали сме щастливи или нещастни зависи от нашата собствена нагласа и от това как приемаме случващото се и доколко ни влияе то

нещастни
Дългата памет ни прави нещастни

Помните миналото ясно, в детайли и особено най-лошите и трудни моменти. Обидите, негативният опит – всичко това, което ви влачи надолу, тъй като влияе върху характера и съдбата ви сега, в момента. Страхът от нови отношения, базиран на минали неуспехи, страхът, че няма да ви вземат на новата работа… Простете се с миналото, престанете да го носите като бреме и ще ви стане по-леко. Злопаметността разрушава живота ви!

Сравнението

Сравнявайки се с други хора, вие ставате нещастни. Престанете! Стремете се към саморазвитие, старайте се да бъдете по-добри отпреди, да научите нещо ново, да се самоусъвършенствате. Другите нямат нищо общо – вие сте индивидуалност. Всеки има свой път, който трябва да следва.

Коравосърдечието ни прави нещастни

Не се страхувайте да проявявате чувствата си. За близките ви е важно да усещат, че са ви скъпи, а за целта е достатъчна дори една усмивка. Не се стеснявайте да говорите за любовта си към скъпите на сърцето ви хора и дълго ще си спомняте радостните им очи. Лишавайки се от емоции, разрушавате живота си!

Тези принципи трябва да се усвоят още в детството и тогава щастливите хора ще са много повече. Не изневерявайте на себе си и ще успеете да направите живота си точно какъвто искате!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.