https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Четете книги, за да сте здрави

0

Благодарение на прочетените книги ще бъдете не само здрави, но и умни. Това ще ви помогне да приемате житейските трудности по-лесно

Книги се четат не само, за да сме умни, но и за да знаем как да се грижим за своето здраве.

книги
Четете книги, за да сте здрави

Оказва се, че четенето на книги не е само приятно занимание, но и здравословна процедура. Учени от Оксфордския университет изясниха, че четенето влияе благотворно на физическото и психическото здраве.

Прочетените книги най-вече ще подобрят вашето психическо здраве, както и самочувствието ви.

Експертите изследвали мозъка на четящи с помощта на магнитно-резонансна томография. Резултатите показали, че в моментите, когато хората четат описания на вкусове, аромати или пейзажи, в техния мозък се активизират същите участъци, както при реално преживяване. Така се развива въображението. не на последно място прочетените книги могсат да помогнат на човек да натрупа опит. По думите на изследователя Джон Стейн при четенето на книги въображението на човека работи усилено и ако с героите се случва нещо хубаво и интересно, читателят мислено изпитва същото. Само 6 минути, посветени на четене на приятна книга, могат да намалят нивото на стреса с цели 70%.

При гледането на телевизия подобни резултати не се наблюдават, отбелязват учените, пише вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.