За бързо стягане на бедрата всеки ден правете клекове

С клекове най-ефективно се стягат бедрата и се извайва тънка талия. Но за целта трябва да се правят всеки ден

клекове
За бързо стягане на бедрата всеки ден правете клекове

Клекове и напади са най-добрите упражнения за стягане на бедрата.

Преди години производителите на фитнес уреди измислиха всевъзможни машини за натоварване на различните страни на бедрата една по една. Оказа се обаче, че от тях няма никаква нужда. Клекове и напади вършат същата работа, твърдят водещи инструктори. А можеш да ги правиш у дома пред телевизора и докато си гледаш сутрешния блок, да извайваш перфектни бедра.

1. От изправен стоеж разтворете краката на ширината на раменете. Ръцете сгънете пред гърди и стиснете длани. От това положение бавно клекнете, до-като в коленете се образува прав ъгъл. Корпуса навеждайте леко напред, а таза изнасяйте назад. Това е така нареченият сумистки клек, който е най-ефективен за оформяне на задната повърхност на бедрата. Първоначално ее изправяйте до изходно положение и правете по 2-3 серии от по 15-20 клека. Когато усетите, че не изпитвате вече трудности при изпълнението, при изправянето повдигайте ту единия, ту другия крак встрани. Ходилото трябва да е обърнато напред, а не нагоре, за да топите бричовете.

2. От същото изходно положение съберете крака плътно един до друг. Направете клек по същия начин като в предното упражнение, но не толкова дълбоко. При изправянето изнасяйте първо левия, а после десния крак назад. Не замахвайте, движението на крака трябва да е бавно и с напрежение. Направете 2-3 серии по 15-20 повторения.

3. От изправен стоеж и разтворени крака този път правите напад напред и по диагонал. Краката се кръстосват в крайната точка. Целта ви е в коленете да се образуват прави ъгли. Корпусът е почти неподвижен, може само леко да се наведете напред, ако ви е трудно да пазите равновесие. Изпълнявайте по 15-20 повторенията първо с единия крак, после с другия, за да завършите серията. Направете 2-3 серии.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.