https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

От какво се появяват и как се лекуват киселини в стомаха?

0

Пикантната храна е обичайният заподозрян, когато получите киселини в стомаха

Но не сте хапнали нищо прекалено подправено или мазно, въобще не сте прекалили с яденето, а пак усещате дискомфорт.

Помислете си дали не сте посолили гозбите прекалено много. Изследвания доказват, че оплакванията се появят и при прекомерно използване на тази добавка. Хората, които ядат солено, страдат 70% повече от стомашен дискомфорт.

Когато казват, че трябва да се избягва пикантна храна, гастроетеролозите включват в това число не само люта и кисела, ами и солена.

Има още две други неочаквани причини за киселини в стомаха. Едната е бялото вино, смятано по принцип за леко питие. То обаче има доказано вредно действие върху стомашната лигавица. Особено ако скоро след това си легнете, увеличавате възможността от връщане на киселинен стомашен сок в хранопровода и устата. За да не усещате неприятно повдигане и да спите спокойно, по-добре не пийте никакъв алкохол поне 2 часа преди лягане.

Много пушачи обичат да изпушат последна цигара непосредствено преди сън. Това е голяма грешка – никотинът също увеличава вероятността от киселини, горчивина и всякакви други неприятни усещания в устата, гърлото и хранопровода.

За да имате по-малко киселини в стомаха, трябва да спите на лявата си страна. Причината е, че хранопроводът и стомахът са свързани под ъгъл. Ако лежите на дясната страна, стомахът е на по-висока позиция от хранопровода, което позволява на киселина от стомаха да се върне в гърлото. Когато лежите на лявата, гравитацията си върши работата и стомахът е на по-ниско ниво.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.