https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Тренирай като Мадона – как поддържа форма суперзвездата?

0

Мадона е не само супер звезда, но и законодател на фитнес модата

madona
Тренирай като Мадона – как поддържа форма суперзвездата?

В своите тренировки тя съчетава елементи от балета, пилатес и йога. Нейната треньорка Сейди Линкълн е разработила за певицата система от упражнения, в които включва и обикновена детска топка.

Задачата на играчката е да ги усложни и да добави към натоварването елемент за координация. А на Мадона тя й трябва, защото често изпълнява сложни хореографии на сцената. На нас пък ни е необходима, за да се справим с леда на улицата.

Осигурете си гирички с тегло 2-2,5 кг, топка и стабилна опора, на която да се хванете. Изпълнявайте всяко упражнение по 12-15 пъти, правете поне по 3 тренировки на седмица.

1. Работят мускулите на ръцете, вътрешната страна на бедрата и пресата. Застанете на колене и стиснете между тях топката. Вземете гирите и сгънете лакти под прав ъгъл. Повдигнете ръце пред себе си, леко се наведете напред и придвижете гирите встрани до талията. Задръжте в това положение 1 такт. Върнете се в изходно положение и повторете.

2. Работят мускулите на бедрата, прасците и стабилизиращите коремни. Застанете на 60-70 см от опората. Сгънете десния крак в коляното и стиснете топката с него. Наведете се и се хванете за опората, изнесете назад десния крак, докато бедрото застане успоредно на пода. Пръстите на крака опънете нагоре и задръжте така за 1 такт. Изпълнете упражнението и с другия крак, това е 1 повторение.

3. Работят мускулите на пресата и раменете. Седнете на пода, вземете гирите, сгънете колене и сложете
топката зад гърба си. Повдигнете ръце пред себе си и сгънете лактите под прав ъгъл. Отпуснете гърба на топката, докато не почувствате напрежение в коремните мускули. Обърнете рамене вдясно, опънете лявата ръка и задръжте така за 1 такт. Върнете се в изходно положение и изпълнете същото в другата посока. Това е 1 повторение.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.