Кърменето повишава нивото на интелигентност

Кърменето е естествени и добър старт за всяко дете

кърменето
Кърменето е естествени и добър старт за всяко дете

Ново изследване показва, че колкото по-дълго детето е кърмено, толкова по-голяма e вероятността, че то ще расте умно, ще може да получи добро образование и ще направи в бъдеще добри доходи. Много преди това да стане ясно, учените не са престанали да говорят за ползите от кърменето. Въпреки това, има много съмнения, че децата с първоначално висок социален статус са кърмени по-дълго, пише The Independent.

Експерти от Федералния университет на Пелотас са анализирали данни от почти 3500 души, които са родени в Бразилия през 1982 година. На възраст от 30 години, участниците попълнили тест, предназначен за оценка на нивото на интелигентност. В допълнение, доброволците разказали на изследователите за техните доходи и ниво на образование.

Изследователите открили: при участниците, които са били кърмени в продължение на година, IQ е било 4 пункта по-високо. Те са учили по-дълго, като някои от тях имали дори по две образования и печелили с $ 104 повече на месец, отколкото тези, които са били кърмени сравнително кратко време, или не са кърмени изобщо. Резултатите не зависят от социалния статус на семействата на доброволците. Вероятно има влияние върху нивото на интелигентност на докозахексаеновата киселина, която се открива в кърмата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.