Кърменето прави детето по-малко придирчиво към хранителните навици

Кърменето е полезно за бебето поради много причини. Но скоро стана ясно и още един плюс на кърменето, който трябва да се има предвид

кърменето
Кърменето прави детето по-малко придирчиво към хранителните навици

Кърменето може да ви предпази от късането на нервите със злоядо дете.

В ново изследване, проведено от изследователи от Франция, са взели участие 53 деца. Учените са проследили децата още от раждането. Между тези деца имало такива, които били кърмени, както и деца, които били на изкуствено хранене. В рамките на 10 дни след прекратяване на кърменето или изкуственото хранене някои жени давали на децата само пюре от моркови. Останалите деца са хранени с различни пюрета (моркови, ябълки, зелен боб и тиква).

Проучването установи, че бебетата, които са били кърмени, обикновено ядат повече зеленчуци и не са толкова капризни. За разлика от бебетата, които били хранени с бутилка – те не проявявали никакъв интерес към различните зеленчуци. На 6-годишна възраст децата, които били кърмени имали много по-разнообразна диета, за разлика от онези, които били хранени с адаптирани млека. В допълнение, те често искали да опитват нови зеленчуци.

Изследователите също така са установили, че ако детето не харесва даден продукт, той трябва да му бъде даван в рамките на следващите 8 хранения. Това ще увеличи вероятността, детето да „заобича“ този продукт в бъдеще. Според експертите, някои храни имат свои отпечатъци в майчиното мляко. Благодарение на това детето от ранна детска възраст свиква с особения вкус на храни като броколи и брюкселско зеле.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.