Кърмата е полезна за червата на бебето

Кърмата е полезна за червата на бебето

Кърмата помага на малкия човек да изгради подходяща микрофлора в стомаха си

 

Кърмата е полезна за червата на бебето
Кърмата е полезна за червата на бебето

В майчиното мляко се съдържат бактерии, които помагат на децата в бъдеще да се смилат и обработват по-лесно твърда храна. Деца, лишени от кърмене, често страдат от коремни болки и спазми. Изследователи от Медицинския факултет на Университета в Северна Каролина са открили: диетата на детето през първите няколко месеца от живота ми се отразява на състава, разнообразието и стабилността на чревната микрофлора, казва Zee News .

Учените са събрали проби от изпражненията и информация за храненето и здравословното състояние на девет деца през първите 14 месеца живот. Пробите от изпражненията изследователите са изследвали посредством метода за геномна последователност. Така те са били в състояние да определят видовете и функциите на бактериите, открити в червата на бебетата.

След като приключили изследването, учените открили разлики в чревната микрофлора при бебета, които през първите няколко месеца от живота си се хранят само с кърма, и тези, които ядат и майчиното мляко, и адаптирани млека. Изследователите препоръчват през първите шест месеца на бебетата да се дава само кърма. Кърменето подготвя децата да консумират твърди храни. Майчиното мляко балансира микрофлората в стомаха на малките деца и така те биват естествено подготвяни в даден етап от живота си да ядат и по-твърди храни. По този начин се избягват доста усложнения, които биха могли да настъпят, ако детето е хранено само с адаптирано мляко.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.